Jeffrey's

Austin, Texas

A Clarksville neighborhood institution, the Jeffrey’s building has a rich history. Clayton Korte added to that history by re-energizing the 2 story 5,800 square foot restaurant and two smaller buildings, Josephine House and Garage Office. Maintaining the identity of all of the buildings, both inside and out, were paramount aims of the redesign. At all buildings, Clayton Korte updated exterior finishes and brought them back to life. Interiors were revamped as well to create an atmosphere appropriate to each building’s intended use. At Jeffrey’s, sumptuous wood paneling and plaster coated walls in the dining room help create an elegant ambience. At Josephine House, shiplap walls were uncovered and repurposed as the finish material, lending a rustic charm to this lunch and happy hour favorite. Reconfiguring Garage Office provided a more open office environment for the new tenant. By creating a central courtyard, Clayton Korte linked the buildings together, making the site a dining hot spot for Clarksville.

Project Team:
Architecture: Clayton Korte
Interior Design: Mark Ashby Design
Landscape Architect: David Peese Design
General Contractor: Burnish & Plumb

Awards:
2014 Preservation Austin, Merit Award

Photography:
Casey Dunn

Jeffrey's

Details